cultuur

In het Kurhaus is laagdrempeligheid het nieuwe motto

Door Pim Brasser - 06 april 2015

Het is de ideale plek voor een chic restaurant, maar in Waves, gevestigd in het Scheveningse Kurhaus, kun je voor een paar tientjes eten.

De Kurzaal, met zijn indrukwekkende kroonluchters en plafondschilderingen, is de ideale plek voor een chic restaurant. Maar Waves, de nieuwe eetgelegenheid van het Kurhaus, koos voor een informele setting met zeezicht.

Het restaurant biedt binnen plaats aan 150 gasten en op het terras aan nog eens 300 mensen. Iedereen is welkom voor een diner maar ook voor een biertje op het terras of een hamburger in de serre.

Paar tientjes

Die insteek past bij het nieuwe Kurhaus. Na het faillissement afgelopen oktober is laagdrempeligheid het motto. Dus kost een tweepersoonskamer 139 euro per nacht, en kun je bij Waves voor een paar tientjes eten. Waves serveert vooral visgerechten, de specialiteit van chef-kok Marc Smeets, voormalig chef-kok van viersterrenhotel Corona. Toch is de proeverij van eend zijn favoriete gerecht, omdat bijna de hele eend wordt gebruikt.

Onder de naam Flessenpost kan de gast zich laten verrassen in twee, drie, vier of vijf gangen. Smeets wil mensen zo kennis laten maken met gerechten waar ze niet snel voor zouden kiezen, zoals schelvis en spiering.

Elsevier nummer 15, 11 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.