cultuur

Nathalie van der Schans (26): ‘Trots dat ik bij Ciel Bleu werk’

Door Pim Brasser - 14 april 2015

Nathalie van der Schans is gastvrouw bij Ciel Bleu, het Amsterdamse tweesterren­restaurant van Hotel Okura. Ze deed de opleiding zelfstandig werkend gastvrouw en leidinggevende bediening bij ROC Leiden en professioneel gastronoom-sommelier aan de Academie voor Gastronomie. Geboren in Krimpen aan de Lek, woont in Haarlem.

Belangrijkste gebeurtenis?
Twee weken geleden won ik de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Ik ben trots dat ik bij Ciel Bleu werk, en dan ook nog deze waardering van vier juryleden die al veel in de horeca hebben bereikt.

Wie inspireert je?
Onze servicemanager Pasquinel Kolk. Hij wil altijd beter en besteedt veel aandacht aan het personeel.

Wat zou je willen veranderen?
Ik ben een stresskip. Op piekmomenten ren ik vaak door het restaurant en ga ik alles meer gehaast doen.

Kan niet zonder?
Mijn auto. We werken tot laat, en de laatste trein naar Haarlem gaat om 01.00 uur.

Over vijf jaar…
Heb ik een restaurant met mijn vriend, die nu kookt in Ciel Bleu. Misschien op top­niveau, misschien juist wat laagdrempeliger.

Elsevier nummer 16, 18 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.