cultuur

Puurnatuur­wijnen van l’Anglore verleiden als de beste bourgogne

Door Nicolaas Klei - 17 april 2015

Opgekikkerd worden door een glas avondspitswijn, zwoel, rijp en lichtzinnig, met Zuid-Franse krui­derij en de comfortabele luxe van een limousine uit de tijd dat auto’s nog automobielen waren.

Elseviers moderedacteur John de Greef stuurde een foto van een tram in Milaan. Ach, was ik maar verlicht despoot, dan hadden we hier ook nog zulke trammetjes. Met een conducteur met pet en pommadesnor, en een barretje met een begrijpende oude ober,

die je na een dag aandelen verhandelen of vuil ­ophalen opkikkert met een glas avondspitswijn. En dan niet zo’n suffe wijn als de KLM schenkt aan de mensen in de zakenstoeltjes, nee, wijn waarvan een braaf burger in vervoering raakt.

Want tjeempie, die puurnatuur­wijnen van l’Anglore verleiden als de beste bourgogne, zo zwoel, rijp en lichtzinnig, met Zuid-Franse krui­derij en de comfortabele luxe van een limousine uit de tijd dat auto’s nog automobielen waren. Dus als een passagier zo blij wordt dat hij als Tarzan aan de houvastlussen door de tram gaat zwieren, dan vindt niemand dat erg.

L’Anglore, vanaf € 14,95 wijnvriend.nl

Elsevier nummer 17, 25 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.