cultuur

Strakgetrainde tannines in wijnen waar je mond van openvalt

Door Nicolaas Klei - 06 april 2015

De grond in de wijngaard van Marjorie Gallet is 570 miljoen jaar oud, de oudste stokken werden geplant in 1903.

In de Roussillon maken ze ruig rood vol spannende kruidige geuren voor geen geld en soms ook wat wit. Je treft er wijnboeren die schoonmaken en uitspugen linkse nieuwlichterij vinden, en wijn maken die smaakt naar roestig prikkeldraad, maar ook Marjorie Gallet.

De grond in haar wijngaard is 570 miljoen jaar oud, de oudste stokken werden geplant in 1903, en Marjorie was 23 toen ze in 2001 haar domein Le Roc des Anges begon.

Ze werkt biologisch, snoeit streng en maakt wijnen waar je mond van openvalt. Haar ietwat strenge instapmodel bestaat voor de helft uit kersenfruitige grenache, voor 30 procent uit zestig tot tachtig jaar oude vlezige carignan en verder peperige syrah.

Donker fruit, krachtig, kruidig, strakgetrainde tannines. Schone rode waar oude en jonge garde gebroederlijk van genieten. Zonder uit te spugen.

Le Roc des Anges, segna de cor, côtes du roussillon villages 2013 € 13,95
vojacek.nl/winesupply.nl

Elsevier nummer 15, 11 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.