cultuur

B.B. King vergiftigd? Onderzoek naar dood blueslegende

Door Shari Deira - 26 mei 2015

B.B. King stierf helemaal geen natuurlijke dood, hij werd vergiftigd door zijn zaakwaarnemer Patricia Toney en persoonlijk assistent Myron Johnson, zeggen twee dochters van de blueslegende. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Lijkschouwer John Fudenberg zegt tegen NBC News dat er nog geen enkel bewijs is voor de beschuldigingen dat B.B. King inderdaad is vermoord.

Onderzoek

Hoewel er nog geen bewijzen zijn, neemt Fudenberg de beschuldiging ‘zeer serieus’ en wordt er een ‘grondig onderzoek’ gedaan. Het onderzoek naar de dood van B.B. King zal zes tot acht weken duren.

Dochters Karen Williams en Patty King zeggen dat zij voor de dood van hun vader bij hem werden weggehouden door Torney en Johnson. ‘Ik geloof dat mijn vader is vergiftigd en dat hem vreemde substanties zijn toegediend. Ik geloof dat mijn vader is vermoord,’ staat in een verklaring.

B.B. King overleed op 14 mei op 89-jarige leeftijd, volgens de officiële verklaring aan de gevolgen van diabetes. Johnson was bij de blueslegende toen hij overleed, maar familieleden waren er niet.

Eten

Toney werkte al 39 jaar voor King en is niet verbaasd over de aantijgingen: ‘Ze maken al langer zomaar beschuldigingen. Dit is niets nieuws.’ Volgens de dochters werd King slecht verzorgd nadat hij zijn tournee stopte in oktober vorig jaar.

De familie zou bij de muzikant zijn weggehouden, en de zanger werd niet gewassen en kreeg weinig eten. De advocaat van de dochters zegt dat het niet meer dan normaal is, dat haar cliënten antwoorden willen. ‘Meneer King is alleen gestorven, zonder familie. Iedereen zou dit voelen. Ze willen antwoorden. Er is reden om te denken dat er meer aan de hand is.’

Ondanks de nieuwe ontwikkelingen, gaat de begrafenis die gepland staat op 30 mei gewoon door. Er wordt een dienst gehouden in de Bell Grove Missionary Baptist Church in Indianola, een plaats in de staat Mississippi.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.