cultuur

Bigger is better in deze bomvolle Amersfoortse woonbazaar

Door Pim Brasser - 29 mei 2015

Loods 5 begon ruim vijftien jaar geleden in Zaandam. Inmiddels is er een derde loods, in Amersfoort. Genoeg voor een hele dag meubelstruinen

Het is eigenlijk een simpel concept: koop een grote loods op een goed bereikbare locatie en verhuur die aan gespecialiseerde winkeltjes, fabrikanten en importeurs in meubels en lifestyle, die vaak minstens zo scherp inkopen als een grote winkelketen.

Loods 5 begon ruim vijftien jaar geleden in Zaandam, in 2007 volgde Sliedrecht en nu, ondanks de crisis en de opkomst van internetwinkels, is er een derde, zelfgebouwde, loods in Amersfoort.

En bigger is better: het aanbod op de 18.000 vierkante meter winkel is groot en divers, van broodtrommel tot boekenkast, van geurkaars tot bank. Antiquariaten bieden prachtige scheepskisten en roestige lampen, even verderop juist kleurrijk Zuiver-interieur. Genoeg voor een hele dag meubelstruinen. Pauzeren kan in de lunchzaak met een kop koffie, een sandwich, salade of stuk appeltaart.

Loods 5 heeft ook enkele eigen huismerken, die een basisvariant bieden van veel A-merkproducten, zoals servies van Blond-Amsterdam of Vitra-stoelen. En het vult het assortiment aan, zodat het lijkt alsof Loods 5 alles heeft wat je kunt bedenken.

Elsevier nummer 23, 6 juni 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.