cultuur

Filmlegende Jane Fonda is helaas niet echt grappig

Door Gerry van der List - 04 mei 2015

Grappig willen de dertien delen van Grace and Frankie niet worden. Daar kan het optreden van filmlegende Jane Fonda weinig aan veranderen.

Jane Fonda zal niet als groot comédienne de boeken ingaan. De 77-jarige filmlegende zal vooral worden herinnerd vanwege haar dramatische rollen. Toch waagde ze zich op haar oude dag nog aan een tv-comedy, speciaal gemaakt voor Netflix.

In Grace and Frankie wordt zij in de steek gelaten door haar man die kiest voor de herenliefde. Ze ontwikkelt een moeizame band met de excentrieke vrouw (een nogal irritante Lily Tomlin) van de nieuwe vlam van haar ex-echtgenoot. Oud en eenzaam vinden ze troost bij elkaar, hoewel ze tegenpolen zijn.

Scheiding

Echt grappig willen de dertien delen van een half uur niet worden. De meeste indruk maken de schaarse tragische momenten waarin Fonda toont hoe ontdaan ze is door de scheiding.

Wie wil lachen, kan op Net­flix beter naar oude afleveringen van The Nanny kijken. Met een geweldig geestige Fran Drescher, die wel weet wat een comedy vereist.

Elsevier nummer 19, 9 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.