cultuur

Gebouw van het Jaar: drie genomineerden in beeld

Door Shari Deira - 07 mei 2015

Tot 11 mei kunt u nog stemmen op de genomineerden voor de Gebouw van het Jaar-prijs. Het Brouwhuis in Oisterwijk, High Tech Systems Park in Hengelo en kaasmakerij De Tijd in Westbeemster zijn de ook genomineerd.

De makers van de gebouwen geven graag een inkijkje in hun bijzondere panden.

1. Brouwhuis

Door Natuurmonumenten zijn er architectonische randvoorwaarden gesteld aan het bouwen van een woonhuis op zo’n unieke plek aan de zuidrand van Oisterwijk. Door hun gewenst is een verschijningsvorm van een timide en ingetogen soort, refererend naar architectuur archetypes die passen in het Brabantse buitengebied.
http://www.youtube.com/watch?v=ocn_MXJ8zGw?list=PLH7IlcI3_aOpu-2-BM3q-2aEVKxutpgZ0

2. High Tech Systems Park

Thales Hengelo loopt wereldwijd voorop met hightech innovaties. Een ingrijpende vernieuwing van de verouderde huisvesting past in een strategie die Thales gereed moet maken voor de toekomst. Thales investeert niet alleen in het eigen bedrijf, maar wil door deze ontwikkeling ook de innovatie en samenwerking met andere hightech bedrijven stimuleren.
http://www.youtube.com/watch?v=DPblnhhZ1FA?list=PLH7IlcI3_aOpu-2-BM3q-2aEVKxutpgZ0

3. Kaasmakerij De Tijd

CONO, een coöperatie van 500 veehouders, wenste in 2006 de verouderde Kaasmakerij te vervangen. En te blijven in de Beemster, vanuit de gedachte dat de productie van de Beemsterkaas thuishoort in de Beemster, sinds 1999 Unesco werelderfgoed. Het ontwerp diende daarmee schatplichtig te zijn aan het DNA van de polder én waar de coöperatie voor staat.
http://www.youtube.com/watch?v=__ctKLw48aI?list=PLH7IlcI3_aOpu-2-BM3q-2aEVKxutpgZ0

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.