cultuur

Helaas, Trijntje Oosterhuis strandt in halve finale Songfestival

Door Tom Reijner - 19 mei 2015

Trijntje Oosterhuis is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het Eurovisie Songfestival. Met haar liedje ‘Walk Along’ zat de zangeres niet bij de laatste tien.

De landen die wel door zijn naar de finale op zaterdag zijn Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België.

Als vierde

Oosterhuis stond als vierde op het podium in de Wiener Stadthalle in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hoewel de reacties op haar optreden positief waren, bleek aan het eind van een spannende avond dat Oosterhuis er niet in was geslaagd bij de beste tien te eindigen. ‘Ontzettend jammer’, zeiden de commentatoren Cornald Maas en zanger Jan Smit.

De zangeres liet na haar optreden via Instagram weten dat ze ervan heeft genoten. ‘In elk opzicht. Met volle teugen. Bloed zweet en tranen.’

Bekijk hieronder het optreden van Trijntje Oosterhuis

http://www.youtube.com/watch?v=PwVq3njsCNc

Jubileum

Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en organiserend land Oostenrijk zijn automatisch gekwalificeerd voor de finale. Vanwege het zestigjarig jubileum doet ook Australië mee. De organisatie van het songfestival nodigde het land eenmalig uit, omdat het evenement in Australië bijzonder populair is.

Bij de afgelopen twee edities was het Nederland wel gelukt door te dringen tot de finale. Vorig jaar gooiden Ilse DeLange en Waylon hoge ogen met hun lied ‘Calm after the storm’, waarmee ze op de tweede plaats eindigden achter de Oostenrijkse Conchita Wurst.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.