cultuur

Krasse knar Charles Aznavour blijft mooi melancholiek

Door Gerry van der List - 11 mei 2015

Aznavour hoeft zich niet te schamen voor zijn nieuwe album ‘Encores’.

Het lukt zeker niet alle artiesten om op het hoogtepunt te stoppen. Zo gaat Charles Aznavour op zijn negentigste nog stug door, terwijl zijn prestaties tijdens concerten geregeld de wenkbrauwen doen fronsen. Bovendien doet de legendarische Franse chansonnier soms heel rare dingen. Zoals een werkelijk afschuwelijk duet in het Engels opnemen met de jonge Brit Benjamin Clementine.

De overige elf liedjes van zijn nieuwe album zijn gelukkig allemaal in het Frans, gecomponeerd en gearrangeerd door de zanger zelf. Een enkele keer lijkt Aznavour er voor de tekst het Franse rijmwoordenboek bij te hebben gepakt, maar meestal klinkt hij mooi melancholiek.
De krasse knar hoeft zich niet te schamen voor Encores. Toch zullen zijn fans het vast niet erg vinden als hij in november bij zijn optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam zijn laatste chansons laat voor wat ze zijn.

Elsevier nummer 20, 16 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.