cultuur

Wijn waar je vrolijk van wordt, dat hoor je veel te weinig

Door Nicolaas Klei - 21 mei 2015

Ik had een zijdezachte biodynamische pinot blanc uit de Elzas, om me te troosten.

Collega’s Ellen Dekkers en Esmee Langereis schreven laatst over een wijn (carignan van Bock, bolomey.nl) dat je er zo vrolijk van wordt. Dat hoor je veel te weinig. Genoeg doordacht commentaar over afdronk, complexiteit, balans, maar nooit eens de zinnige informatie of je er van op tafel gaat dansen. Of in een hoekje gaat zitten treuren, zoals na een proeffles voorzien van leesbril van de Australische firma d’Arenberg. Een geintje om op te vallen. Als je het van zulke gebbetjes moet hebben…

En dan ook nog vertellen dat je zo lekker bio bezig bent, terwijl al die brilletjes over een week of wat richting plasticarchipel dobberen. De wijn geurde naar te vaak gewassen sokken. Gelukkig had ik tot troost deze zijdezachte biodynamische pinot blanc uit de Elzas. Wijn waardoor je iedereen behalve de Arenbergjes gaat zoenen.

Vignoble des 2 lunes, Apogée, alsace, pinot blanc 2011 € 14,95 wellofwine.nl

Elsevier nummer 21, 23 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.