cultuur

Betaalbaar en huiselijk Hoxton-hotel heeft aandacht voor details

Door Pim Brasser - 30 juni 2015

Met een vestiging in Amsterdam willen de Britten het voormalige Rembrandt Classic Hotel aan de ­Herengracht nieuw leven inblazen.

Een uur gratis bellen, geen extreem dure ­minibar en gratis wifi: drie dingen waarmee het Londense hotel The Hoxton zich probeert te onderscheiden. En met een informele benadering: op de deurhanger waarmee je om een schoonmaak kunt vragen, staat I’ve been a mucky pup. Ondenkbaar in een chic hotel, logisch in het betaalbare, huiselijke Hoxton.

De kamers zijn niet heel ruim, maar er is een stortdouche, de klimaatregelaar werkt perfect en het bed is comfortabel. De aandacht voor details is fijn: de eerste keer dat je binnenloopt, klinkt jazz uit de radio en de spiegel in de badkamer is ingesmeerd zodat hij niet beslaat.

In de lobby van de twee vestigingen in Londen zitten zzp’ers druk te tikken op hun Apple MacBooks, espresso voor hun neus. Anderen praten bij onder het genot van een cocktail.

Hoxton wil vanaf 13 juli ook in Amsterdam een cultureel centrum worden, met een kunstgalerie, workshops en feestjes. Op deze manier blazen de Britten nieuw leven in het voormalige Rembrandt Classic Hotel, gesitueerd aan de ­Herengracht in een aantal prachtige grachtenpanden met monumentale plafonds.

Elsevier nummer 27, 4 juli 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.