cultuur

Côte d’Azur-achtige luxe op de grens van Zeeland en Zuid-Holland

Door Niels Oostrum - 15 juni 2015

Werelds aan het strand is een on-Nederlands ogend strandrestaurant in Ouddorp.

Waan jezelf op Ibiza of in Saint-Tropez, belooft de website van Werelds. Het blijkt niet veel te schelen. Het opgespoten strand, verstopt achter de duinen van natuurgebied De Punt, op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, doet zelfs een beetje denken aan Dubai.

De inrichting van het restaurant is stijlvol en speels. Boven de bar grote koperen biertanks, veel hout, veel staal, enorme planten, eigentijds meubilair. Het terras kijkt uit op het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West-­Europa. Het naastgelegen privéstrand geeft het geheel een zweem van exclusiviteit.

Maar iedereen is welkom, benadrukt eigenaar Michel ­Schreuders (44). Hij biedt zijn gasten betaalbare luxe en weelde. Van ontbijt tot diner en daarna. Er kan worden geborreld met fingerfood en cocktails. De menukaart, waarop visgerechten de ­boventoon voeren, is schappelijk geprijsd.

Ooit begonnen in het cafeetje van zijn ouders heeft Schreuders nu drie horecazaken: naast Ouddorp ook in Oud-Beijerland en in Middelharnis. Allemaal onder de vlag van Werelds. Het on-Nederlands ogende strandrestaurant is de kroon op zijn werk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.