cultuur

Elitair plezier in Edinburgh met vacqueyras van Montirius

Door Nicolaas Klei - 29 juni 2015

In Edinburgh trof Nicolaas Klei een lukraak zooitje gaat-wel-wijnen, bijeengegraaid zonder enige liefde. Maar gelukkig ook biodynamische vacqueyras van Montirius.

Edinburgh heeft prachtige parken. Je mag er alleen niet in, want het zijn geen parken, het zijn private gardens.

Dat schreeuwt om revolutie van de buitengesloten klasse, tot de miss Marple van onze bed and breakfast ons haar tuinsleutel leent en we geen arisctocraten meer aan lantaarnpalen willen opknopen doch met verwaten smoel ons privépark betreden, far from the madding crowd.

Het is hier weergaloos mooi. A Georgian Residence heet onze b&b, en Jane Austen komt er graag buurten. Minpunt is dat verder plezierige restaurants wijnkaarten hebben die doen denken aan verwaarloosde vinexwijken.

Een lukraak zooitje gaat-wel-wijnen, bijeengegraaid zonder enige liefde. Gelukkig schonken ze bij Café St Honoré die kruidige, knoestige biodynamische vacqueyras van Montirius die altijd kracht naar kruis geeft. Een elitair plezier.

Montirius € 15,99, Gall & Gall, pieksman.nl

Elsevier nummer 27, 4 juli 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.