cultuur

Elseviers cultuurselectie: eerste verjaardag van TivoliVredenburg

Door Niels Oostrum - 08 juni 2015

Plus: vier dagen klassieke muziek rondom de Hofvijver in Den Haag, en meer.

Museum – Song Dong

De conceptuele kunstenaar uit China Song Dong exposeert in het Groninger Museum. Prominent onderdeel van de tentoonstelling is Waste Not, een enorme installatie gemaakt uit de huisraad van zijn moeder. Groninger ­Museum, 13 juni tot en met 1 november

Klassiek – Festival Classique

Vier dagen klassieke muziek rondom de Hofvijver in Den Haag. Daarnaast veel ­theater en dans, met als thema overspringende vonken. Op het programma staan voorstellingen van Joshua Weilerstein, Club Guy & Roni en het Residentie Orkest. Hofvijver, Den Haag, 18 tot en met 21 juni

Festival – Best Kept Secret

Driedaags muziekfestival op het evenemententerrein Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Met optredens van onder meer
alt-J, The Tallest Man on Earth, Noel Gal­lagher’s High Flying Birds en SOHN. Hilvarenbeek, 19 tot en met 21 juni

Paardensport – CHIO

Het CHIO Rotterdam is toe aan de 67ste editie. Ruiters en paarden die behoren tot de wereldtop nemen hier deel aan dressuur- en springwedstrijden. Daarnaast zijn er elke dag hippische shows. Rotterdam, Kralingse­weg 120, 18 tot en met 21 juni

Tv – Naziha’s Lente

Bekroonde documentaire over de Marokkaans-Nederlandse Naziha, een vrijgevochten moeder die haar kinderen op het rechte pad probeert te krijgen. Dat lukt niet altijd. Geregisseerd door Gülsah Dogan, bekend van de documentaire Liefdeswinter. NPO 2, 15 juni, 20.25 uur

Muziek – Wij zijn 1

TivoliVredenburg viert zijn eenjarig bestaan met optredens van onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Triggerfinger, Mister & Mississippi en Maarten Heijmans. Tivoli­Vredenburg, Utrecht, 13 juni, vanaf 18.00 uur

Elsevier nummer 24, 13 juni 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.