cultuur

Geluk is wel degelijk te koop, voor een tientje per fles

Door Nicolaas Klei - 17 juni 2015

Over polonaise-sauvignon en spannende, sappige rode rhône.

Vriendin B. was jarig, veel meer jaren dan je haar zou geven. Dus gaven we cadeautjes, en zij een knalfuif. Wilde ik daarvoor wijn uitzoeken?

Jarig Jetje was laatst in de wolken van de sancerre van Vacheron (bosmanwijn­kopers.nl), maar de fijnzinnigheden daarvan komen niet tot hun recht bij een geanimeerde orgie, waarmee ik bedoel dat ik iedereen die niet met een hemelse glimlach boven het feestelijke ondermaanse uitzweefde, het glas uit handen zou rukken, want aan mij zijn ze wél besteed, heidenen!

De genuanceerde polonaise-sauvignon van Chidaine liet ik de genodigden wel leegdrinken, na uitvoerige gelukzaligheidscontrole, en ook de spannende, sappige rode rhône verheugde de harten en bevorderde losbandige promiscuïteit. En dat voor een tientje de fles. Wie zei dat geluk niet te koop is?

Chidaine, touraine sauvignon 2013; Petit chapoton 2013 vierheemskinderen.nl

Elsevier nummer 25, 20 juni 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.