cultuur

‘Verraad’ is fraaie aanzet voor definitieve Holleeder-biografie

Door Gerlof Leistra - 22 juni 2015

NRC-journalist Jan Meeus schetst de vele gezichten van De Neus, waar­onder dat van beest.

Wil de echte Willem opstaan? Willem Holleeder speelt sinds de ontvoering van bierkoning Freddy Heineken in 1983 een dominante rol in de misdaad. Na zijn vrijlating perste hij onder anderen Willem Endstra af en kreeg negen jaar. Eenmaal weer buiten toonde hij de buitenwereld graag zijn charmante kant.

In Verraad schetst NRC-journalist Jan Meeus de vele andere gezichten van De Neus, waar­onder dat van beest. Hij baseert zich vooral op dossiers van politie en justitie, maar sprak ook met Holleeders zus Astrid, advocate.

Zij noemt hem een psychopaat. Hij zou achter de moord op Cor van Hout zitten, nota bene zijn zwager en medeontvoerder. Inmiddels is hij aangeklaagd voor zes liquidaties. Verraad is een fraaie aanzet voor de definitieve biografie.

Elsevier nummer 26, 27 juni 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.