cultuur

De vakantieplek van… ondernemer Jan-Peter Cruiming

Door Pim Brasser - 06 juli 2015

‘Ons hoofd staat nooit stil, behalve op Bali’

‘Ik houd van zon. Dan kun je natuurlijk op veel plekken terecht, maar nergens is de natuur zo mooi als op Bali, met prachtige rijstvelden en plateaus. Het land wordt er nog door ossen bewerkt. Mijn vrouw Marlot en ik eten geen vlees en je kunt daar heerlijk vegetarisch eten. En de bevolking is zo vriendelijk en gedienstig, dat merk je zodra je aan boord gaat bij Singapore Airlines.

‘We hebben rond Oudjaar eerst een beetje uitgerust in het plaatsje Ubud in het hart van Bali, omringd door tropisch regenwoud en heel veel tempels. Daarna reisden we naar Seminyak, een toeristisch kuststadje met veel goede clubs en restaurants en luxe hotels, maar het is niet zo’n uit de grond gestampt Spaans vakantieoord. Er zijn bijvoorbeeld ook oude tempels.

‘Marlot en ik zijn eigenlijk altijd aan het werk voor Jobbird, dus ons hoofd staat nooit stil. Behalve als we op Bali zijn, de boeddhistische sfeer op het eiland is magisch. We komen helemaal tot rust en krijgen allerlei nieuwe ideeën. Je kunt dus wel zeggen dat Bali voor een hoop inspiratie zorgt.

‘Deze zevende keer dat we naar Bali gingen, was bijzonder om iets wat eigenlijk niets met het eiland te maken heeft. Marlot dacht dat ze onvruchtbaar was en tijdens de vakantie besloot ze dat ze geen zin had in zo’n medisch traject. Dat kwam wel hard aan bij mij. Vlak voordat we terugvlogen, bleek ze toch zwanger te zijn.’

Elsevier nummer 28, 11 juli 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.