cultuur

De vakantieplek van… rugbyspeler Tim Visser

Door Pim Brasser - 06 juli 2015

‘Het straateten in Bangkok is super’

‘Na een uitputtende rugbytour met het Schotse team ben ik met mijn vriendin drieënhalve week naar Thailand gegaan. Het beeld dat we hebben van het chaotische verkeer in Zuidoost-Azië klopt: we hebben met een gemotoriseerde fietstaxi door Bangkok gereden, want met een auto is het niet te doen.

‘Het bijzondere is dat er om de paar meter een andere geur hangt. Het ene moment ruik je een doordringende rioollucht, het volgende moment loop je langs een kraampje op straat dat eten verkoopt en ruikt het heerlijk. Er zijn in Bangkok heel chique en toch betaalbare restaurants, maar het straateten is ook super. En ik ben er niet eens ziek van geworden.

‘We hebben in Bangkok ook een aantal prachtige boeddhistische tempels bezocht en ik heb een paar maatpakken laten maken. Die zijn daar heel goedkoop en toch van hoge kwaliteit. Daarna hebben we een riviertocht dwars door de stad gemaakt.

‘Na Bangkok sliepen we twee weken in een hotel op het toeristische eiland Ko Samui, waar we lekker op het strand hebben gelegen. Vanaf daar zijn we met de boot een dag naar het onbewoonde eiland Ko Phi Phi Leh gegaan, een paradijselijke plek waar The ­Beach met Leonardo DiCaprio is gefilmd.

‘Je kunt er met een heel steile trap een berg op, vanwaar je een prachtige lagune in kunt kijken. Ook op dit strand had je straatverkopers, dus ik kon zelfs op een onbewoond eiland een koud flesje Heineken kopen.’

Elsevier nummer 28, 11 juli 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.