cultuur

Spectaculair openluchtspektakel op Almeerderstrand

Door Thomas van den Bergh - 21 juli 2015

EXIT van theatergezelschap Vis à vis is een grimmige komedie over broers.

Sinds de opheffing van de Dogtroep in 2008 geldt Vis à vis als toonaangevend gezelschap op het gebied van spectaculair locatietheater. Ook EXIT, gespeeld op het Almeerderstrand, is zeer geslaagd als grimmige komedie over twee broers die de scepter zwaaien over een vleesfabriek. Het verhaal is volslagen over the top, met gekloonde mannen, ninja’s, een vijandige Chinese overname en een open dag op een uitvaartcentrum.

Het gaat vooral om de special effects, die prachtige theatrale beelden opleveren: een fietsende dame in de lucht, twee dansende mannen die ieder vier poppen laten meedansen, tot en met een reusachtige hand die als in een Monty Python-sketch uit de lucht neerdaalt en het verhaaltje beëindigt. Deus ex machina.

Elsevier nummer 30, 25 juli 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.