cultuur

Weergaloos lekkere veltliner die uw karma schoonspoelt

Door Nicolaas Klei - 13 juli 2015

Weer eens afgeknapt op zo’n mollige grüner die de obesitas uit de lederhosen blubbert?

Laatst berekende een roedel geleerden wat James Bond wel niet per dag aan alcoholica verstouwde. En dan nog al die 007-dingen doen? Een wonder dat hij überhaupt functi­o­neerde, vonden ze.

Ook had hij dood moeten zijn op z’n 27ste. Geen historisch inzicht. In de dagen van Sean Connery was bekend dat Chur­chill de oorlog won dankzij Pol Roger en zijn olifantspoten armagnac. En roken was toen nog versterkend voor de longen.

Mooie tijden. Maar: wij hebben grüner veltliner! Sla al die informatie op het etiket maar over, dat is gedoe over terroir of zo. Belangrijk is: dit is weergaloos lekkere veltliner. Biodynamisch, dus spoelt uw karma glanzend schoon. Weer eens afgeknapt op zo’n mollige grüner die de obesitas uit de lederhosen blubbert? Dit is veltliner als chablis. Van Salomon. Fritz Salomon.

Fritz Salomon, gut oberstockstall, brunn­berg, grüner veltliner 2013 € 14,95 wellofwine.nl / bosmanwijnkopers.nl

Elsevier nummer 29, 18 juli 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.