cultuur

Bourgognes van DRC: onwaarschijnlijk duur, onbeschoft lekker

Door Nicolaas Klei - 03 augustus 2015

Mocht u een paar duizend euro per fles toch wat te gek vinden: u kunt ook bij de HEMA terecht.

Bourgogne is duur, en het Domaine de la ­Romanée-Conti (DRC, voor ingewijden) maakt de allerduurste. Er schijnt een liefhebber te bestaan die er 40.176 flessen van heeft, van oogstjaar 1904 tot nu.

Als normaal mens denk je dan: ik zou maar eens gaan sparen voor een kurkentrekker, wil je dat nog wegwerken voor je verscheiden. Want behalve onwaarschijnlijk duur zijn die bourgognes van DRC ook onbeschoft lekker. Ze zijn de essentie van bourgogne, bieden een kanten waaier aan geuren en smaken, met daaronder nieuwe vergezichten aan geuren en smaken, uitnodigend tot onbeheerst geslurp gevolgd door dansen op tafel.

Mocht u een paar duizend euro per fles toch wat te gek vinden: u kunt ook bij de HEMA terecht. Het is een iets simpeler genre, deze Roemeen, maar hij biedt echt, zacht, roodfruitig lichtvoetig pinot-noirfruit. Iets koelen.

Elsevier nummer 32, 8 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.