cultuur

Dineren tussen de boten bij Joseph aan de Poel

Door Niels Oostrum - 03 augustus 2015

Het Aalsmeerse restaurant van Jos Bölte en zijn vrouw Marga Dekker heeft in korte tijd naam gemaakt.

Wie in zijn bootje door de plassen rondom Aalsmeer dobbert, kan sinds kort aanmeren aan de kade van Joseph, een nieuw restaurant in de plaatselijke jachthaven. Na een bar-bistro en een cocktailbar in Hoofddorp is dit de derde zaak van horeca-exploitant Jos Bölte en zijn vrouw Marga Dekker.

Het terras zit aan het begin van de vrijdagmiddag al gezellig vol. Onder de lokale bevolking heeft het restaurant in korte tijd naam gemaakt. Zo veel naam, dat bedrijfsleider Johnny Breuer (27) zijn dinergasten adviseert om minimaal twee dagen van tevoren te reserveren.
Vreemd is het niet, die populariteit. Het is er goed toeven, zowel binnen als buiten. Vooral omdat het geheel zo fraai is vormgegeven. Warm kleurgebruik, een hedendaagse en industriële inrichting. Origineel zijn de op elkaar gestapelde eikenhouten planken, die dienstdoen als 13 meter lange bar.

De keuken serveert internationale gerechten en raadt de Black Angus Steak en Thaise gamba’s aan. De drankkaart is uitgebreid, met bijna zeventig wijnen, cocktails en huis­gemaakte sangria.

Elsevier nummer 32, 8 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.