cultuur

Tragische persoonlijke verhalen van ex-moslims

Door Nikki Sterkenburg - 18 augustus 2015

Boris van der Ham en Dorothée Forma maakten documentaire ‘Onder Ongelovigen’.

Terwijl wereldwijd het aantal atheïsten groeit, neemt ook het religieuze geweld tegen hen toe. Daarbij worden vaak blasfemiewetten aangegrepen om geweld te vergoelijken. Reden voor voormalig D66-Kamerlid Boris van der Ham en regisseur Dorothée Forma om een documentaire over ex-moslims te maken.

Tragische persoonlijke verhalen worden helder geduid. Zo demonstreert advocaat Elizabeth O’Casey hoe islamitische landen openlijk op Israël vitten om de aandacht van eigen wandaden af te leiden. Ook uitspraken van mensenrechtenactivist Nahla Mahmoud over linkse politici in Europa die vanuit hun utopische wereldbeeld radicale islam goedpraten, maken Onder Ongelovigen de moeite waard.

Elsevier nummer 34, 2 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.