cultuur

Vis onder de Hofbogen bij Opporto in Rotterdam

Door Niels Oostrum - 06 augustus 2015

Honderd jaar nadat treinstation Hofplein in gebruik werd genomen, zijn de Hofbogen in trek als winkel of als restaurant.

Het jaar 1908 was een bijzonder jaar voor Rotterdam. Niet alleen werd toen voetbalclub Feyenoord opgericht, het was ook het jaar dat treinstation Hofplein in gebruik werd genomen. Ruim honderd jaar deed het dienst als station. Eerst voor treinen, daarna voor de Randstad­Rail, totdat het in 2010 definitief werd gesloten.

Onder de Hofbogen van het voormalige station vestigden zich al diverse zaakjes. Een exclusieve schoenenwinkel, een platenzaak en sinds vorige maand de nieuwste aanwinst, een sfeervol aangekleed visrestaurant met een relaxte ambiance.

Hippe uitstraling

Door de grote ramen valt veel licht naar binnen. Het holgebogen plafond, de houten retrostoelen en zandkleurige accenten van het inte­rieur geven het geheel een hippe uitstraling.

Wat staat er zoal op het menu? Vis beslaat ­ongeveer 90 procent van de kaart, vertelt bedrijfsleider Prescilla van Kommer. De keuken ­bereidt mediterrane gerechten, afkomstig uit Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië. Geen trek in vis? Ook aan vleesliefhebbers is gedacht, voor hen is er de tournedos.

Elsevier nummer 33, 15 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.