cultuur

Hotspot: exclusief hoogtepunt in The Suicide Club

Door Pien van Deth - 28 september 2015

In het Groot Handelsgebouw in Rotterdam brengt een goederenlift je naar de achtste verdieping, waar The Suicide Club – restaurant, bar en club – is gevestigd. Een weinig glamoureuze entree, want als je de lift uitstapt, sta je direct in de keuken.

Maar de entree mag dan wat lomp zijn, de zaak zelf is dat allerminst. Eenmaal binnen ontvouwt zich een luxueus en eclectisch ingerichte gelegenheid.

The Suicide Club biedt exclusiviteit aan ‘gelijkgestemden’: dat houdt in dat alleen leden er naar binnen mogen om te borrelen of dineren. Gasten kunnen dan ook een persoonlijke behandeling verwachten.

In de keuken staan Aziatische invloeden centraal. Die zijn ook terug te vinden in het interieur: het geheel van strakke lijnen op de muur doet denken aan een Japans kamerscherm. De messing details en de banken met dierenprint maken het uitdagend. Leuk detail is de wand van verbrande houten planken.

Binnen heeft alles internationale allure. Op het dakterras ben je weer terug in Nederland, met een weids uitzicht over de stad.

Elsevier nummer 40, 10 oktober 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.