cultuur

Migrantenvideo Zondag met Lubach naar het buitenland

Door Shari Deira - 20 oktober 2015

‘Voor iedereen die onze kant op komt, hebben we één heldere boodschap: denk eens aan Denemarken!’ De ironische video van Zondag met Lubach waarin migranten worden opgeroepen naar Denemarken te gaan, wordt ook in het buitenland bekeken.

Het Deense TV2 heeft het filmpje ontdekt en gepubliceerd op zijn website, en ook de Russische staatstelevisie heeft de video opgevraagd. Op YouTube en Dumpert de reclamespot al meer dan 100.000 keer bekeken.

De video is een reactie op advertenties die Denemarken liet plaatsen in kranten in het Midden-Oosten. Deze advertenties, in het Engels en het Arabisch, hebben een duidelijke boodschap: Syriërs kom niet naar Denemarken, ga ergens anders heen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.