cultuur

De Correspondent krijgt 150.000 euro aan ‘groene’ subsidie

Door Servaas van der Laan - 24 november 2015

Website De Correspondent is er opnieuw in geslaagd een aanzienlijke subsidie binnen te slepen. Het platform krijgt 150.000 euro voor berichtgeving over de milieudoelen van de Verenigde Naties (VN).

De Correspondent krijgt de bijdrage van het European Journalism Centre (EJC) in Maastricht.

Duurzaamheid

De subsidie, mede gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation, is bedoeld om media te stimuleren  ‘op een innovatieve manier verhalen te vertellen over de duurzame ontwikkelingsdoelen tot 2030 die de Verenigde Naties onlangs hebben vastgesteld’.

Naast De Correspondent kregen twee Duitse media en een Zweedse krant een financieel steuntje in de rug van het centrum. Het centrum ontving 44 aanvragen van media uit heel Europa. Het EJC is een onafhankelijke stichting met het doel ontwikkelingen in de journalistiek en de nieuwsmedia te verbeteren, te versterken en te ondersteunen.

Subsidies

Naast de duurzaamheidsbonus wordt De Correspondent gesteund door Stichting Democratie en Media. Die stichting maakte 450.000 euro over aan het medium. Daarnaast kreeg De Correspondent nog eens honderdduizend euro van het Stimuleringsfonds voor Persinnovatie.

Behalve subsidies vraagt De Correspondent lezers ook een ‘lidmaatschapsbijdrage’ van 60 euro per jaar. Het aantal abonnees stond afgelopen zomer op 36.000.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.