cultuur

In première: Elseviers selectie uit het cultuuraanbod

Door Pien van Deth - 30 november 2015

De cultuurredactie van Elsevier maakt elke week een selectie uit het cultuuraanbod. Wat gaat er de komende maanden in première?

Fotografie – Boeren

Foto’s van het boe­ren­leven sinds 1885: beesten, zwaar wer­k en oer-Hollandse interieurs. Een alledaags en romantisch onderwerp door de lens van verschillende fotografen. Fotomu­seum, Den Haag, 5 december tot en met 13 maart

Concert – Frank Sinatra

Een eerbetoon van het Metropole Orkest ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Frank Si­natra. Samen met artiesten als Hade­wych Minis en Ruben Hein brengt het Metropole evergreens van een van de grootste zangers van de twintigste eeuw. ­Diverse theaters, 10-13 december

De twee favoriete kunstenaars van voormalig galeriehoud­er Elisabeth den Bieman de Haas in één expositie: Corneille en Marjet den Bieman (Mar), dochter van Elisabeth. Mar schreef een boek over de jonge Corneille. Wat zij gemeen heb­ben, is hun geliefde onderwerp de vrouw, het vele kleurgebruik en abstractie. Museum Jan van der Togt, Amstel­veen, 10 december tot en met 24 januari

Kerstfair – Landgoed Keukenhof

Een weekeinde vol kerstsfeer met zang, glühwein en kerst­kraampjes op een winters landgoed. Het eerste week­einde is het thema lichtjesfeest, het tweede Dickens. Landgoed Keukenhof, Lisse, 4-6 en 11-13 december

Film – A Walk in the Woods

Schrijver Bill Bryson (Robert Redford) besluit de Appalachian Trail af te leggen, met 3.500 kilometer ’s we­relds langste wandelpad. Zijn norse jeugdvriend Katz (Nick Nolte), met wie hij lang geen contact had, gaat met hem mee. De twee ongetrainde mannen komen in conflict met vreem­de reis­genoten, de natuur en elkaar. Vanaf 10 december in de bioscoop

Elsevier nummer 49, 5 december 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.