cultuur

In première: Elseviers selectie uit het cultuuraanbod

Door Pien van Deth - 17 november 2015

De cultuurredactie van Elsevier maakt elke week een selectie uit het cultuuraanbod. Wat gaat er de komende weken in première?

Keramiek – Céramiques sublimes

Het Gemeentemuseum Den Haag toont Franse keramiekkunst vanaf haar ontstaan in 1875 tot kort na de Tweede Wereldoorlog. Het is vrij bijzonder dat zo’n omvangrijk overzicht te zien is, met liefst 170 objecten uit de art nouveau en art deco.
Gemeente­museum, Den Haag, 21 november tot en met 3 april

Kunst – Amsterdam Art Weekend

Een weekeinde lang meer dan negentig tentoonstellingen, performances, films en debatten waarin hedendaagse kunst centraal staat. Bepaal uw eigen route en fiets van galerie naar museum of voorstel­ling.
Amsterdam, 26 tot en met 29 november

Cabaret – Met de moed der wanhoop

Muzikant en cabaretier Aron Elstak gaat in Met de moed der wanhoop op zoek naar zijn persoonlijke helden en schurken. Met liedjes en typetjes baant hij zich een weg naar het succes.
Verscheidene theaters, tot en met 21 mei 2016

Techkunst – Joris Laarman

De term ‘vernieuwend’ is een understatement voor het werk van Joris Laarman. Met behulp van algoritmes, 3D-printers en gene­tisch gemodificeerde cellen maakt Laarman fraaie, en vaak ook toegepaste kunst. Een radiator die door de vorm meer hitte verspreidt dan een gewone, of een brug die komend voorjaar in 3D wordt geprint.
Groninger Museum, Groningen, 22 november tot en met 10 april 2016

Klassiek – Pianoconcert

De Franse pianist Jean-Yves Thibaudet brengt onder meer de Eerste sonate van Schumann en Miroirs van Ravel ten gehore. Virtuoos pianospel, maar ook verfijnd werk.
Het Concertgebouw, Amsterdam, 22 november
Elsevier nummer 47, 21 november 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.