cultuur

Panorama Domstad: WT Urban Café & Kitchen

Door Pien van Deth - 16 november 2015

De gemeente Utrecht zocht een nieuwe bestem­ming voor een monumentale watertoren en schreef daartoe een prijsvraag uit.

Het winnende idee was een verzamelgebouw voor kleine ondernemers. Bovenin zit een restaurant met uitzicht, beneden een knus café: WT Urban Café & Kitchen.

Het café biedt een warm welkom met zijn bruinleren banken en houten tafeltjes, en de keuze uit bijna veertig soorten bier. De ruimte heeft een stoer industrieel karakter door de zichtbare koperen leidingen van de lampen en de originele bakstenen muren.

Het restaurant zit op de bovenste twee verdiepingen. Op de negende etage zit de open keuken, met tafels rondom en kleine raampjes. Hier is het rumoerig. Een verdieping hoger heerst meer rust, en de grote glazen wanden bieden een panoramisch uitzicht over de stad.

De keuken is Frans-internationaal geïnspireerd, waarbij gasten kunnen kiezen tussen een drie-, vier- of vijfgangenmenu. Bijvoorbeeld als voorgerecht zeebaars, als hoofdgerecht een stukje kalf en een baba au rhum toe.

Elsevier nummer 47, 21 november 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.