cultuur

Rust in Grand café De Tropen in Amsterdam

Door Pien van Deth - 02 november 2015

Het voormalig museumrestaurant van het Tropenmuseum in Amsterdam is omgetoverd tot een stijlvol grand café met hints naar exotische gebieden.

Binnen zien te geraken vergt wel even een zoektocht. Aan de museumkant is de ingang moeilijk te vinden, maar gelukkig is er sinds kort ook een toegang via het Oosterpark. Binnen heeft het monumentale pand een ruimtelijk en open karakter, dat wordt versterkt door het werk van Studio Piet Boon. Groen- en bruintinten en een zwart plafond verlenen allure en creëren een natuurlijke oase van rust. Door de grote ramen kijkt de bezoeker uit op het Oosterpark.

Een directe link met het museum wordt gelegd door de open stellage achter de bar met kunst­werken, die een doorkijk biedt naar het museum. Een beeld van een neushoorn met zijn jong pronkt in het midden van de zaal.

Het menu heeft het tropische tintje met bijvoorbeeld pompoen-kokossoep of de tropen­burger met schijfje ananas.

Verstopt in de drukke stad is De Tropen een aangenaam rustige plek om te lunchen of dineren.

Bijzonderheden Het grand café is onafhankelijk geworden van het museum, dus ook na sluitingstijd van het museum te bezoeken.

Elsevier nummer 45, 11 november 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.