cultuur

In première: Elseviers selectie uit het cultuuraanbod

Door Irene Start - 19 januari 2016

De cultuurredactie van Elsevier maakt elke week een selectie uit het cultuuraanbod. Wat gaat er de komende maanden in première?

Film – The Revenant

Ontdekkingsreiziger Hugh Glass wordt aangevallen door een beer en door zijn team voor dood achtergelaten. Maar hij overleeft en trekt in zijn eentje door de winterse wildernis. Grote kans dat acteur Leonardo DiCa­prio en regisseur Alejandro González Iñárritu met deze film beiden hun eerste, langverwachte Oscar binnenslepen.

Vanaf 28 ja­nuari in de bioscoop

Grafiek – Nieuwenkamp

In Leiden is een tentoonstelling te zien over de grafiek en toegepaste kunst van W.O.J. Nieuwenkamp (1874-1950). Nieuwenkamp is bekend van zijn Indische voorstellingen die tussen 1908 en 1922 ­verschenen in Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift.

Tot en met 17 mei 2016, ­Universiteitsbibliotheek Leiden

Muziek – Charles Aznavour

Chansonnier Charles Aznavour moest in november wegens ziekte zijn concerten afzeggen. Opgeknapt en wel treedt de 91-jarige Fransman nu alsnog twee avonden op.

21 en 23 januari, Heineken Music Hall, Amsterdam

Muziek – Cor Bakker

Hij zal altijd worden herkend als de pianist van Paul de Leeuw, maar Cor Bakker tourt al jaren met eigen voorstellingen. Nu doet hij dat met gitarist Gerard Alderliefste. In het programma En Route brengen ze liedjes uit ons aller collectieve geheugen: van Jacques Brel tot Ramses Shaffy.

Tournee tot en met 24 april

Kunst – Ans Markus

Museum de Fundatie toont recente portretten en vroeger werk van Ans Markus, in Kasteel Het Nijenhuis zijn haar tekeningen, kleiner werk en beelden te zien.

Van 23 januari tot en met 17 april, Museum de Fundatie, Zwolle, en Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe

Elsevier nummer 3, 23 januari 2016

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.