cultuur

In première: Elseviers selectie uit het cultuuraanbod

Door Bram Hahn - 25 januari 2016

De cultuurredactie van Elsevier maakt elke week een selectie uit het cultuuraanbod. Wat gaat er de komende weken in première?

Klassiek – BachDag

De BachDag beleeft in 2016 zijn zesde en laatste editie. Specialistenensemble Vox ­Luminis presenteert zich op het hoofdpodium met Bachs Magnificat. Verder staan Ensemble Nevermind, gamba-ensemble Les Voix Humaines en de BachScratch op het programma. TivoliVredenburg Utrecht, 30 januari; Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam, 31 januari

Sport – WK veldrijden

Mathieu van der Poel verdedigt in het land van de cyclocross zijn wereldtitel. In het Belgische Heusden-Zolder neemt hij het op tegen onder anderen Lars van der Haar, Lars Boom en de Belg Wout Van Aert. Heusden-Zolder, België, 30 januari (vrouwen) en 31 januari (mannen)

Film – Close-Up

Filmmuseum EYE toont werk van jonge artiesten die werken op het snijvlak van film, video en kunst. De groeps­expositie omvat veel recente film- en videowerken en ­ruimtelijke installaties.
Filmmuseum EYE, ­Amsterdam, van 31 januari tot en met 22 mei

Fotografie – Zilveren Camera

De uitreiking van de Zilveren Camera – de prijs voor fotojournalisten in Nederland – is gekoppeld aan een tentoonstelling van de genomineerde foto’s. Met werk van onder anderen winnaar Eddy van Wessel, Klaas Jan van der Weij, René Clement, Jouk Oosterhof en Flip Franssen.
Museum Hilversum, tot en met 28 februari, daarna op tournee

Pop – Suede

Een nieuwe album en een tour van Britpop-pioniers Suede. De band van frontman Brett Anderson speelt het nieuwe album Night Thoughts, terwijl de bijbehorende film wordt vertoond.
Paradiso, Amsterdam 29 januari; TivoliVredenburg Utrecht, 30 januari

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.