cultuur

In première: Elseviers selectie uit het cultuuraanbod

Door Bram Hahn - 08 januari 2016

De cultuurredactie van Elsevier maakt elke week een selectie uit het cultuuraanbod. Wat gaat er de komende weken in première?

Kunst – Karel Appel

Tien jaar na zijn overlijden brengt het Gemeentemuseum een eerbetoon aan schilder Karel Appel (1921-2006). De 67 schilderijen, 12 beelden en 60 tekeningen in dit retrospectief bieden een uitbundig overzicht van Appels zes ­decennia omspannende car­rière. Gemeentemuseum Den Haag, 16 januari tot en met 16 mei

Film – The Big Short

Terwijl de financiële sector in de Verenigde Staten op de afgrond afstevent, verzinnen een paar slimme investeerders een plan om een slaatje uit de ellende te slaan. Met Brad Pitt, Steve Carell, Ryan Gosling en Christian Bale. Vanaf 21 januari in de bioscoop

Muziek – Matt Dusk

Hij wilde eerst operazanger worden, maar de Canadees werd gegrepen door de vertolkers van het American Songbook: Tony Bennett, Sarah Vaughan. Op zijn laatste album brengt hij een ode aan Chet Baker. Diverse zalen, tot en met 22 januari

Kunst – Realisme

Galeries uit binnen- en buitenland tonen en verkopen op deze kleine beurs hedendaags figuratief werk. Leuke extra activiteit: bezoekers kunnen voor 210 euro een fotoportret laten maken dat wordt geschoten met behulp van de negentiende-eeuwse collodiumtechniek. 21 tot en met 24 januari, Passenger Terminal Amsterdam

Tennis – Australian Open

De Servische titelverdediger Novak Djokovic mikt op zijn zesde eindoverwinning in Melbourne. Of de Amerikaanse Serena Williams op tijd fit is om op jacht te gaan naar haar zevende titel, is nog onzeker. Eurosport, 18 tot en met 31 ja­nuari

Elsevier nummer 2, 16 januari 2016

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.