cultuur

Kijkbeurs Brafa biedt museumwaardige kunst en antiek

Door Irene Start - 18 januari 2016

Een borstbeeld van de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti (1901-1966), een zeldzaam Italiaans huwelijkskistje uit 1400 waarvan een vergelijkbaar exemplaar zich in het Victoria & Albert Museum in Londen bevindt, en een fraai zijden kleed, mee­genomen door tapijthandelaar N. Vrouyr uit Antwerpen.

De Brusselse kunst- en antiekbeurs Brafa (van 23 tot en met 31 januari, gehouden in de hallen van een voormalig rangeerterrein) zal deze 61ste editie weer net zo eclectisch zijn als altijd en is daarmee ook voor niet-kopers interessant.

Want de 137 galeriehouders uit 17 landen tonen een keur aan antiek, tekeningen en schilderijen, maar ook munten, curiosa en zelfs kaarten. Het meeste is duur, soms is er ineens een verrassend betaalbaar object, zoals het keramiek van Aldo Bakker (vanaf 2.500 euro).

Bezoekers van het Tour & Taxis-terrein worden straks in stijl ontvangen: in de hal pronkt een kleurrijke winterse bloemeninstallatie van Mark Colle. Visitekaartje van Floraliën Gent, een tiendaags florafestival dat 22 april opent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.