cultuur

In première: Elseviers selectie uit het cultuuraanbod

Door Rosa Oosterhoff - 08 februari 2016

De cultuurredactie van Elsevier maakt elke week een selectie uit het cultuuraanbod. Wat gaat er de komende weken in première?

Film – Tong Nien Wang Shi

Deze semi-autobiografische film uit 1985 van regisseur Hou Hsiao-Hsien schetst het ­leven van een tiener die in 1948 verhuist naar Taiwan. Een verlangen naar zijn geboorteland China blijft hem tarten, maar terugkeer is onmogelijk na de communistische machtsovername.
Vanaf 18 februari in de bioscoop

Kunst – Art Rotterdam

Een beurs die vernieuwende kunst en jonge kunstenaars eert. Voor wie niet kan kiezen uit de 120 galeries, is de film waarin kunstcriticus Hans den Hartog Jager zijn persoonlijke hoogtepunten toelicht een uitkomst. Deze is te zien in het gedeelte ­Intersections. Van 11 tot en met 14 februari, diverse plekken in Rotterdam

Sport – Shorttrack

Dordrecht is het toneel van het afsluitende weekeinde van de wereldbeker dit seizoen. Sjinkie Knegt ligt op koers voor de eindzege in het klassement op de 1.500 meter.
12 tot en met 14 februari, Sportboulevard Dordrecht

Klassiek – Russische componisten

Het Radio Filharmonisch Orkest brengt een ode aan diverse Russische componisten, onder wie Nikolaj Mjaskovski (1881-1950). Een icoon in Rusland, maar in Nederland vrijwel onbekend. Hier wil het orkest, onder leiding van de Rus Alexander Vedernikov, verandering in brengen.
19 februari in TivoliVredenburg, Utrecht

Kunst – Ugo Rondinone

In kleurrijke installaties geeft de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone alle facetten van het leven weer. 45 Clowns beelden diverse dagelijkse handelingen uit, die elk een gevoel van eenzaamheid uitstralen.
Vanaf 13 februari in Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.