cultuur

Wijn van stand, zomaar bij de volkse grootgrutter

Door Nicolaas Klei - 01 februari 2016

Alcohol heeft z’n kwade kanten, maar dat heeft een tram ook, als je niet uitkijkt bij het oversteken.

Door al te ambitieus voortschrijdend medisch inzicht mogen we nu helemaal geen wijn meer drinken. Bij zulk verontrustend nieuws of andere opruiende propaganda van de Blauwe Knoop denk ik altijd aan de hoofdpersoon uit het fijne boek De Heer van Jericho, die bij feiten die hij beneden zijn stand achtte sprak: ‘Ik wens dat te ignoreren.’ En hij nipte aan zijn ochtendsherry.

Alcohol heeft z’n kwade kanten, maar dat heeft een tram ook, als je niet uitkijkt bij het oversteken. Het is niet anders: van leven ga je dood. En dat leven is een stuk aangenamer met een fijne fles wijn van tijd tot tijd. Zoals daar is deze fijnbesnaarde moezelriesling, met z’n rijpe fruit en subtiele zuren. Dat zo’n wijn van stand zomaar bij de volkse grootgrutter is te bestellen, toont dat de moderne tijd ook z’n aangename kanten heeft.

Grans-Fassian, mosel, schiefer, riesling trocken 2014 9,99 ah.nl

Elsevier nummer 5, 6 februari 2016

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.