cultuur Premium Corner

Dordts postkantoor is nu restaurant vol brieven

Door Rosa Oosterhoff - 25 maart 2016

Het voormalige postkantoor in Dordrecht was een betonnen blok, totdat het werd omgetoverd in een groot, licht restaurant. De eigenaren behielden de naam ‘Post’ omdat deze volgens hen tot de verbeelding spreekt. In de inrichting komt ‘post’ dan ook als thema terug. Zo doken de verantwoordelijke architecten van Buro M2R een brief op van de schilder Vincent van Gogh, die in Dordrecht heeft gewoond. De brief is groot afgebeeld op de linkerwand. Ook het menu is geïnspireerd door post: er is een ‘geheime brief’ voor kinderen en bij het menu ‘vertrouwelijke post’ krijgen gasten een verrassing: ze vertrouwen erop wat de kok voor hen in petto heeft.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.