cultuur Premium Corner

Bij Wijn aan de Kade krijgt wijn een gezicht

Door Rosa Oosterhoff - 28 april 2016

Bij Wijn aan de Kade in Rotterdam is wijn drinken een – zoals dat heet – belevenis. De eigenaren verdiepen zich in elke fles die ze verkopen en geven graag persoonlijk advies. In de zomer gaan zij op bezoek bij hun leveranciers in heel Europa en leggen ze hun ontmoeting vast in een winementarie. Winkelbezoekers genieten mee via het web, waardoor de wijn voor hen meer een ‘gezicht’ krijgt. Zelf kunnen gasten hun wijn­kennis bijspijkeren tijdens een proeverij. Al is deze ook gericht op gezelligheid en lekker eten. De Indische vrouw van eigenaar Leon Koudijzer maakt pittige hapjes, geserveerd met bijvoorbeeld een kruidige witte wijn, en op verzoek zelfs een vijfgangenmenu.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.