cultuur Premium Corner

Een prima culinair plan tegen voedselverspilling

Door Bram Hahn - 22 april 2016

Een huishouden koopt volgens cijfers van onderzoeksbureau Gfk uit 2013 gemiddeld 368 kilo voedsel. Daarvan is 19 kilo ‘onvermijdbaar verlies’ (stelen, schillen, stronken). Van de resterende 349 kilo puur gooien we circa 105 kilo weg. Je moet het twee keer lezen om het tot je te laten doordringen: honderd-en-vijf kilo. Melk, brood, groenten en fruit worden het meest weggegooid, omdat die het snelst bederven, althans achteruitgaan, want vaak zijn ze nog helemaal niet bedorven als ze worden weggegooid.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.