cultuur Premium Corner

Verdicchio met vleug anijs

Door Nicolaas Klei - 28 april 2016

Zelfs in serieuze, Michelingoedgekeurde eetgelegenheden schroomt men niet om uw voedsel te serveren op een leisteen, spade of schouderblad, terwijl de sommelier de bij­behorende wijn schenkt uit een Riedelkaraf in de vorm van een varkensstaart of ratelslang. Zo gezien was mijnheer Fazi Battaglia zijn tijd vooruit toen hij in 1952 besloot de fles voor z’n verdicchio dei castelli di jesi te modelleren naar Gina Lollobrigida. Verkooptechnisch een succes, maar de wijn werd nooit meer serieus genomen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.