cultuur Premium Corner

Blij rood om goed koel te schenken

Door Nicolaas Klei - 12 mei 2016

Een vriendelijke lezer betreurt het dat wijn hier zo vaak te warm of te koud wordt geserveerd. Het is nog erger, waarde lezer: zelfs in wijnlanden komt het voor. Het goede nieuws is dat steeds meer mensen weten dat ­onder de 7 graden wijn weinig geur geeft en de smaakpapillen verdooft, en dat boven de 17 graden de alcohol overheerst. ‘Serveren op kamertemperatuur’ is een advies van vóór de uitvinding van de centrale verwarming.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.