cultuur Premium Corner

De Appel speelt Boccaccio’s klassieker ondersteboven

Door Thomas van den Bergh - 13 juni 2016

De Appel –  Decamerone
Appeltheater, Den Haag, toernee tot en met 3 juli
3 van de 5 sterren

Voor complex opgezette theateravonden moet je bij De Appel zijn. De Decamerone van de veertiende-eeuwse auteur Giovanni Boccaccio leent zich bij uitstek voor zo’n happening-achtige opzet inclusief (Italiaans) eten. Uit de raamvertelling heeft bewerker Erik-Ward Geerlings verhalen over liefde, list en lust gelicht, die het publiek op verschillende locaties en in wisselende volgorde te zien krijgt.
Het openingsstuk, De bedrieger, verdrinkt in overacting uit de beste Bassie & Adriaan-traditie. Gelukkig wordt die lijn de rest van de avond losgelaten. Hoogtepunt is Het hart, over de liefde tussen een getrouwde vrouw en de beste vriend van haar man. De echtgenoot, een mooie, sardonische Iwan Walhain, neemt op gruwelijke manier wraak.
Het slotdeel met de omineuze titel De afwijzing wordt gespeeld in de onttakelde Nieuwe Kerk naast het Appeltheater. Een krachtig, maar hopelijk niet definitief slotakkoord voor dit geplaagde gezelschap.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
2016

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.