Pim Brasser

Een ambitieuze moestuin aan de voet van de Lochemse berg

Door Pim Brasser - 13 april 2015

Hotel de Lochemse Berg stond de laatste jaren leeg, maar wordt door Caroline van der Vlies en Peter Gertenbach nieuw leven ingeblazen.

In de Achterhoek ligt de Lochemse Berg, maar eigenlijk is het meer een heuvel van 49 meter hoog. Aan de voet staat al sinds 1903 het gelijknamige hotel, omringd door bos en weilanden. Het hotel stond de laatste jaren leeg, maar wordt door Caroline van der Vlies en Peter Gertenbach nieuw leven ingeblazen.

Ze werkten 23 jaar in hun restaurants Tollius en Perron 4/5 in Amersfoort en wilden eens iets heel anders. Een hotel in de Achterhoek, inclusief landgoed, voldeed daaraan. Ze kochten het.

Loungebanken

Op het landgoed leggen ze nu een ambitieuze moestuin aan. De tuinman rijdt fulltime rond op zijn trekkertje en vrijwilligers helpen een handje. De tuin moet een groot deel van de groente en het fruit voor het hotel gaan leveren.

Het hotel is van alle gemakken voorzien: een open haard, loungebanken van ontwerper Jan te Lintelo, een wijnkast, een boekenkast, een lange dinertafel, een bar en een zonneterras.

Caroline dacht dat er vooral ouderen zouden komen, maar ze verwelkomt opvallend veel jonge Amsterdamse stelletjes. Niet gek: je loopt zo het bos in. De ultieme manier om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Elsevier nummer 16, 18 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.