cultuur

Geruchten over comeback Adele tijdens Oscars

Door Shari Deira - 07 januari 2013

Het is al ruim twee maanden geleden sinds de populaire zangeres Adele voor het laatst op het podium stond, maar er gaan geruchten over een comeback. Tijdens de uitreiking van de Academy Awards zou ze de titelsong van James Bond-film Skyfall ten gehore brengen.

Dat meldden Britse media maandag. De felbegeerde filmprijs wordt op 24 februari voor de 85ste keer uitgereikt.

Hommage

Vrijdag maakten de producenten van de uitreikingceremonie bekend dat het evenement dit jaar een hommage aan de James Bond-filmreeks bevat. De organisatie noemt de reeks ‘een wereldwijd geliefd fenomeen’.

De nieuwste James Bond-film Skyfall is het succesvolst van alle films over de geheim agent tot nu toe. Ook de titelsong van Adele is een hit. Naar verwachting wordt het nummer genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘beste filmmuziek’.

Album

De 24-jarige Adele heeft niet meer op het podium gestaan sinds ze is bevallen van haar eerste kind in oktober. Het nummer Skyfall heeft ze zelf geschreven. Haar album 21 was vorig jaar en het jaar daarvoor het bestverkochte album in de Verenigde Staten.

De film Skyfall, met wederom acteur Daniel Craig als James Bond, was vorig jaar de bestbezochte film in Nederlandse bioscopen. De film trok in november en december bijna twee miljoen bezoekers en is nog steeds in de bioscoop te zien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.