cultuur

Geschokte reacties op VARA-artikel over Tim Ribberink

Door Shari Deira - 24 januari 2013

Op internet is donderdag ophef ontstaan over een artikel waarin wordt gesuggereerd dat Tim Ribberink, die vorig jaar zelfmoord pleegde, geen afscheidsbrief heeft achtergelaten. Er zou slechts een tekst zijn gevonden op zijn telefoon.

Het bericht verscheen eerder vandaag op VARA-website joop.nl. Een oom van Tim Ribberink zegt tegen verslaggever Bert Molenaar dat de brief, waarin Tim schrijft dat hij zijn levenlang is gepest, niet bestaat.

Geschokt

‘Totale futiliteit om het hier over te hebben, er is een – niet verzonden – sms-bericht op zijn telefoon. Waar wil je heen met dit gesprek,’ zegt de oom van Tim tegen Molenaar.

Rouwbegeleider en pastoor Marinus van den Berg reageert geschokt en verontwaardigd op de berichtgeving op de VARA-website. Hij zegt dat Tim de tekst voor zijn zelfdoding op zijn telefoon had gezet, meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Tekst

De ouders plaatsten vorig jaar een rouwadvertentie met een gedeelte van de tekst. Daarin stond dat hij zijn hele leven lang was gepest. De tekst die op Tims telefoon is gevonden, is uitgeprint en in het uitvaartcentrum op de borst van Tim gelegd als afscheidsbrief.

Veel twitteraars reageren verontwaardigd op het bericht. Er zou sprake zijn van ‘sensatiejournalistiek’. ‘Deze discussie is slecht een technische,’ twittert AD-verslaggever Chris Klomp. ‘Brief of sms. Wat doet het er toe. Hij heeft er zelf over geschreven.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.