cultuur

Interviewer spreidt benen voor premier Servië (video)

Door Frederique Dormaar - 31 januari 2013

Een vrouw die zich voordoet als interviewer, draagt geen ondergoed onder haar minuscule rokje. Als zij gaat verzitten en haar benen spreidt, kijkt de Servische premier Ivica Dacic (47) geïnteresseerd toe.

Vergeet de zoen die een blozende premier Jan Peter Balkenende in 2002 kreeg van presentatrices Katja Schuurman en Bridget Maasland. In Servië verleiden ze de premier op heel andere wijze.

Het verborgen camera-programma Nemogucamisija lokt de socialistische premier Dacic naar de studio voor een interview. Tegenover hem komt een schaars geklede vrouw te zitten die geen ondergoed draagt.

Basic Instinct

Tijdens het interview gaat de vrouwelijke interviewer verzitten en spreidt daarbij haar benen. De scene doet denken aan de film Basic Instinct, waarin actrice Sharon Stone in een rokje op een stoel zit en geen onderbroek draagt. Als zij gaat verzitten, kijkt haar tegenspeler vol in haar kruis.

De kijkers van het filmpje krijgen een gecensureerde versie te zien, maar premier Dacic duidelijk niet. Hij geniet zichtbaar van het uitzicht.

Grap

Als Dacic hoort dat het om een grap gaat, reageert hij sportief en omarmt de interviewer. Het televisieprogramma wordt vrijdag pas uitgezonden, maar het fragment heeft alle grote Servische kranten al gehaald.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.