cultuur

Playbackte Beyoncé het volkslied tijdens inauguratie?

Door Shari Deira - 23 januari 2013

De inauguratie van de Amerikaanse president Barack Obama verliep zonder problemen. Toch is er een relletje ontstaan over de feestelijke ceremonie. Zangeres Beyoncé zou het volkslied niet live hebben gezongen.

Toen Beyoncé (31) The Star-Spangled Banner zong, werd ze begeleid door de US Marine Band. Woordvoerder Kristen DuBois van de band zegt dat de populaire zangeres op het laatste moment besloot te playbacken.

Stemproblemen

Artiesten die moeten optreden bij grote evenement zoals de inauguratie van de president nemen het nummer van te voren op. Mochten zij op de dag van het evenement bijvoorbeeld stemproblemen krijgen, kunnen zij ervoor kiezen om het lied niet live te zingen.

DuBois zegt dat Beyoncé op het laatste moment besloot te playbacken. Waarom ze dat deed, is niet bekend. ‘We weten allemaal dat Beyoncé kan zingen en we weten dat de Marine Band kan spelen. We weten niet waarom zij op het laatste moment besloot niet live te zingen.’

Oorstukje

Als het zo is dat Beyoncé het volkslied niet live zong dan is dat de eerste keer tijdens een inauguratie in de Amerikaanse geschiedenis. Het kan ook zo zijn dat Beyoncé niet playbackte maar meezong met de versie van het volkslied die ze eerder heeft opgenomen. Gedurende het nummer trok Beyoncé haar oorstukje uit haar oor waardoor het leek of er problemen waren met het geluid.

Beyoncé heeft zelf nog niet gereageerd op het ontstane relletje. Andere artiesten zongen afgelopen maandag wel live.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.