cultuur

Amerikaanse countryster (37) pleegt zelfmoord

Door Shari Deira - 18 februari 2013

De Amerikaanse countryster Mindy McCready is zondag dood gevonden in haar huis in de staat Arkansas. McCready heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. Ze is 37 jaar geworden.

De lokale sheriff kreeg zondagmiddag een melding dat er een schot was gehoord in het huis van McCready. Toen hulpverleners bij het huis aankwamen, was de zangeres al overleden.

Problemen

McCready was moeder van twee zoons, een van hen is pas tien maanden oud. De 34-jarige vader van het jongetje, muziekproducent David Wilson, pleegde vorige maand ook zelfmoord. McCready kampt al langer met persoonlijke problemen.

De zangeres gebruikte drugs en probeerde zich al eerder van het leven te beroven. Drie jaar geleden deed ze mee aan het televisieprogramma Celebrity Rehab, waarin verslaafde beroemdheden proberen af te kicken.

Hit

McCready brak door in 1996 met haar album Ten Thousand Angels, waarvan enkele miljoenen exemplaren zijn verkocht. Met het nummer Guys Do It All The Time scoorde ze een hit. In 1999 coverde ze het nummer I’m Not So Tough van de Nederlandse zangeres Ilse de Lange.

De afgelopen jaren was ze vaak in het nieuws vanwege de voogdijstrijd over haar oudste zoon. McCready’s moeder had de voogdij over het kind maar de zangeres was het daar niet mee eens.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.